250$ C.C.C’S

רכיבים
200 גר’ חמאה רכה2 כוסות סוכר

2 ביצים

2 כפות תמצית וניל

2 כוסות קמח לבן

כפית אבקת אפייה

כפית סודה לשתייה

חצי כפית מלח (לא לותר!)

2 כוסות קוואקר (שיבולת שועל)

בין שני הבאים ניתן לתמרן בכמויות ולהחליף אחד עם השני לפי מה שבא.

200 גר’ שוקולד מריר קצוץ

כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים

ההכנה

1.בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים את הביצים בנפרד, מוסיפים את הווניל, ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

2.מנפים פנימה את הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח וממשיכים לעבד בקצרה.

מוסיפים (עוד לפני שהתערובת אחידה לגמרי) את הקוואקר, השוקולד ואגוזי המלך ומעבדים

עד שמתקבל בצק אחיד.

3.יוצרים כדורים קטנים בעזרת הידיים, 2 כפיות או כף גלידה קפיצית (מה שבא לכם), מסדרים על תבניות עם ניר אפייה, ומשטחים אותם מעט. מצננים את העוגיות כחצי שעה במקרר, ובינתיים מחממים תנור ל175 מעלות.

4.אופים את העוגיות כ12-15 דק’, עד שהשוליים מזהיבים והעוגיות מוכנות גם מלמטה.

5.מצננים לחלוטין ושומרים בקופסא אטומה

הערות:

כמות הסוכר לטעמי אסטרונומית במתכון הזה, ואמנם הוא טעים מאוד גם ככה, אבל אפשר להוריד את כמות הסוכר לכוס וחצי, וזה מספיק לגמרי.

ניתן להשתמש בשיבולת שועל אינסטנט ולא בשיבולת שועל שלמה (קוואקר) ובעיני זה מעולה.

אפשר להגדיל את כמות השוקולד במתכון ולהפחית בכמות האגוזים (בעיקר מאחר ואנחנו חובבי שוקולד יותר מאשר אגוזים).

לטעמי אגוזי מלך הם האגוזים הכי פחות טעימים, עדיף להמיר אותם באגוז אחר, כל אגוז יתאים: לוז, שקדים, פיסטוק וכו’. לדעתי השילוב של שוקולד ואגוזי לוז הוא מופלא!

את העוגיות שומרים בקופסא אטומה כשבוע (אפשר מעט יותר), לרוב הן נגמרות הרבה לפני

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s