בצק שק”ם

שמו המיליטנטי (צבאי) של הבצק הזה ניתן לו מסיבה פרוזאית (אפורה) לגמרי – הוא מכיל רק שלושה מרכיבים וראשי התיבות שלהם הוא שק”ם: שמנת, קמח ומרגרינה.

* מסיבות בריאותיות נחליף את  המרגרינה בחמאה. (בבקשה קראו פה וגם פה )

הבצק הזה אוהב קור. מאותה סיבה מומלץ לא ללוש ולהתעסק אתו יותר מדי .

אינספור עוגות ורולדות נאפו בארץ על בסיס הבצק החביב, איך מכינים בצק שק”מ? איך משדרגים אותו? מה בכלל עושים אתו? הנה כל התשובות:

מתכון לבצק שק”ם פשוט:
כאמור – רק שלושה מרכיבים:
שמנת – גביע שמנת חמוצה.
קמח – שקית קטנה של קמח תופח. (350גרם)
חמאה – חבילת חמאה  (200 גר’) .

מערבבים הכול יחד במעבד מזון או במערבל (מיקסר), מקררים למשך כשעה במקרר. מרדדים  ע”ג משטח לעלה דק  שמים את המילוי הרצוי מגלגלים ואופים.

מילוי “תורכי”:

בקערה נפרדת להכניס: כחצי כוס סוכר, קינמון וגרידת לימון.

כוס (~) רחת לקום חתוכים לקוביות של 0.5X1 ס”מ.
לחלק את הבצק לשניים או שלושה חלקים, לרדד כל כדור לעלה בעובי של כחצי ס”מ, להניח בשליש הראשון של העלה “פס” מתערובת המלית, ולשים לאורך הפס הזה חתיכות קטנות של רחת הלוקום. לגלגל כל עלה לרולדה, לא צריך להבריש אותה, להניח בתבנית אפייה משומנת, עדיף על נייר פרגמנט כדי למנוע הדבקה של הרולדה, לסמן בעזרת סכין חיתוך חריצים (לא לחתוך עד הסוף) ולאפות בחום בינוני במשך 30 דקות בערך, עד שהבצק מזהיב מעט. אין צורך לאפות יותר מדי, הבצק צריך להיראות לבנבן ואפוי, מוזהב קלות.
לאחר האפייה, לצנן את הרולדות, לחתוך לפרוסות בעובי עד 2 ס”מ, לזרות אבקת סוכר מלמעלה – ובתיאבון!

מילוי שטרודל:

4 תפוחים

1/2 כוס סוכר

קינמון לפי הטעם

מיץ לימון לפי הטעם

1/4 חבילת חמאה

כף גרידת לימון.

מוסיפים את הלימון לתערובת של  בצק שק”מ בזמן ההכנה.

מקלפים וחותכים לקוביות את התפוחים. על מחבת פורסים את הסוכר ומערבבים אותו עם 1/4 כוס מים. מביאים לרתיחה מחלישים את האש עד שהתערובת משנה את צבעה לחום בהיר. מוסיפים את התפוחים מפוזרים על כל התערובת. מערבבים בזהירות ומוסיפים חתיכות קטנות של חמאה על כל המחבת מערבבים. מוציאים מהאש מסננים את הנוזלים. לקערה.  מקררים ופורסים על בצק שק”מ.

מילוי “רוסו”

מילוי שנוצור בטעות תוך כדי משחק עם מילויים בחוג. נקרא על שמו של ס”ה שם שמור במערכת.

100 ג”ר גבינה לבנה

שקית ביסלי קטנה

שן שום מרוסקת

שוברים את הביסלי בשקית לכדי פרורים (לא אבקה)

מערבבים עם הגבינה עם השום והביסלי וממלאים רולדה אחת של בצק שק”ם. תתפלאו על הטעם.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s