מוקפץ קלאסי

רכיבים:
4-5 שיני שום
2 פלפלים חריפים
סויה מלוחה
רוטב דגים “נאם פלה”
שמן סויה
בשר לפי בחירה:חזה עוף,רצועות אנטריקוט, רצועות חזה בקר ועוד
4-5 בצל ירקו
3 גזרים
1/4 כרוב
חבילת אטריות אורז עבות (“נודלס תאילנדים”)

ההכנה:
ממלאים סיר עם מים ושמים על הגז כדי שהמים ירתחו.
מניחים את אטריות האורז בקערה עם מים קרים כעשרים דקות על מנת שהאטריות יתרככו.
מוסיפים את האטריות לסיר מבשלים כ-5 דקות.
יש לשים לב שהסיר לא “טובע” באטריות. אם יש צורך מבשלים בשתי נגלות או בסיר גדול יותר.
מוציאים את האטריות מהסיר שוטפים במים קרים ושופכים קצת שמן סומסום מערבבים היטב ומניחים בצד.

שמים בעלי את השום והפלפל שחתוך לחתיכות קטנות גסות. מועכים עד שמגיעים למרקם של משחה.
בצד מכינים רוטב שמורכב מכף סויה +כף רוטב דגים.
חותכים את הכרוב לרצועות של כ-2 ס”מ,מגרררים גזר בפומפיה,חותכים פטריות לפרוסות, בצל ירוק לעגולים ואת הכוסברה קוצצים דק. כל ירק יש לשים בקערה נפרדת.

מחממים שמן במחבת עד לנקודה שבה הוא מעלה אדים, מוסיפים את משחת השום והפלפל מטגנים כמה דקות מוסיפים את הבשר פנימה. ומערבבים היטב תוך כדי הקפצה.
מוסיפים את תערובת הסויה ורוטב הדגים.
מוסיפים את ירקות השונים: בצל ירוק, פטריות, גזר מגורר, כרוב.
אם יוצא חריף מידי מוסיפים קצת סוכר חום.
בסוף הטיגון מוסיפים קצת כוסברה קצוצה/נענע/בצל ירוק מערבבים היטב ומכבים את האש.

מכינים מנה של אטריות ומעליה מוסיפים את התבשיל.

הערות:
באוכל תאילנדי הבשר הוא סוג של “אורח” לכן אין צורך להכביד על המנה בקלוגרמים של בשר.
התבלינים במנה זו “מוזרים” למי שעושה אותה בפעם הראשונה לכן מומלץ לא להכביד בכמויות.
מומלץ להיצמד להוראות במנה זו כדי להגיע ל”טעם” הנכון.

בתאבון.

Advertisements

2 thoughts on “מוקפץ קלאסי

  1. Pingback: פאד תאי | "חוג בישול"

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s